Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 BIOS

Chris Clarke

Chief Creative Officer, LBi

Chris Clarke
Chris Clarke

Αποστολή του Chris Clarke είναι να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που υπόσχεται το agency στον πελάτη και στο αποτέλεσμα που παραδίδει. Το δημιουργικό του δόγμα είναι το ‘believability’ και αυτό επιδιώκει πάντοτε. Του αρέσει να συνεργάζεται στενά με τις δημιουγικές ομάδες, αλλά και με τους πελάτες του, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι Coca-Cola, Sony και Etihad.

Χαρισματικός ομιλητής που εμπνέει το κοινό του, ο Chris έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια σε ηγετικές θέσεις σπουδαίων agencies. Πριν αναλάβει τη θέση του Chief Creative Officer στην LBi, ήταν Πρόεδρος και Executive Creative Director στην Digitas UK, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει European Executive Creative Director στην Modem Europe.

Στη δεκαετία του ’90 ήταν από τους πρώτους δημιουργικούς που ανίχνευσαν τις δυνατότητες της Digital Διαφήμισης. Ως copywriter, έθεσε ως στόχο την αποτελεσματική μεταφορά των ιδεών στο Digital Marketing και το κατάφερε, δουλεύοντας.

Πολλές επιτυχημένες καμπάνιες που φέρουν τη σφραγίδα του, του έχουν αποφέρει βραβεία στις Κάννες, αλλά και σε θεσμούς όπως τα D&AD, LIAA, Campaign Digital, Campaign Direct, Revolution, BIMA και τα Webbys. Χάρη στην πλούσια εμπειρία του καλείται συχνά να συμμετάσχει σε κριτικές επιτροπές, ενώ μιλά σε συνέδρια και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο.

Σύνοψη παρουσίασης
"Is the Internet making everything shit?"

Αν πιστεύετε ότι το Internet έχει βάλει τον καταναλωτή στη θέση του οδηγού, ο Chris Clarke είναι έτοιμος να σας κάνει να το ξανασκεφθείτε. Ο International Chief Creative Officer της DigitasLBi εξηγεί πώς οι νέες τεχνολογίες δεν δίνουν τον έλεγχο στον χρήστη, αλλά ουσιαστικά τον αφαιρούν, πώς τα διαδικτυακά επιχειρηματικά μοντέλα απαξιώνουν τη δημιουργικότητα και πώς η Silicon Valley προωθεί πανίσχυρα επιχειρηματικά μοντέλα που απειλούν να διαταράξουν τις κοινωνικές δομές. Όμως δεν είναι όλα τόσο ζοφερά. Εν τέλει, είναι στο χέρι των agencies να εμπνεύσουν και, με όπλο τη δημιουργικότητα, να βοηθήσουν τα brands, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινότητα.

Διεθνείς ομιλητές

Ian Haworth Ο ενορχηστρωτής της παγκόσμιας στρατηγικής του δικτύου της RAPP έχει κερδίσει 85 βραβεία δημιουργικότητας και δουλεύει με πελάτες όπως η Virgin Media και η Toyota. Η μεγάλη εμπειρία του τον καθιστά περιζήτητο σε κριτικές επιτροπές διεθνών βραβείων, όπως στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, όπου ήταν μέλος της επιτροπής των Direct Lions.
Chris Clarke Όσοι τον έχουν δει στη σκηνή κάνουν λόγο για έναν συναρπαστικό ομιλητή, που εμπνέει πάντα το ακροατήριό του. Το ίδιο κάνει και με τις ομάδες που συντονίζει, εδώ και αρκετά χρόνια, ως Δημιουργικός Διευθυντής. Ο Chris Clarke επιδιώκει πάντα να παραδίδει στον πελάτη αυτό που του υπόσχεται. Στην Αθήνα θα αποκαλύψει ποια μέθοδο ακολουθεί για να το καταφέρει.
Mac MacDonald O Mac MacDonald έχει αποκτήσει τη φήμη του ‘street fighter’ στην Διαφήμιση, επειδή επιδιώκει – και παίρνει – το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για λογαριασμό των πελατών του. Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Sid Lee Amsterdam, ενός από τα πλέον καινοτόμα και ξεχωριστά agencies στον κόσμο, ενώ έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στην WPP, τη Havas και την Publicis.
Christoph Everke Ο C.Everke έγινε εφέτος ο πρώτος Δημιουργικός Διευθυντής που κέρδισε δύο συνεχόμενα Grand Prix, στην κατηγορία Design του Φεστιβάλ των Καννών. Είναι επικεφαλής ενός από τα πλέον επιτυχημένα ανεξάρτητα agencies του κόσμου, με μεγάλη συλλογή βραβείων και διακρίσεων και εδραιωμένη παρουσία στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας Independent Agency of the Year στις Κάννες.
Chris Vannitsem H Chris Vannitsem έχει δει τη δημιουργικότητα και από τις δύο πλευρές: την πλευρά του agency και την πλευρά του brand. Μετά από πολυετή παρουσία στη διαφήμιση και το Marketing, το 2012 η Chris ανέλαβε θέση Managing Director στην Indie Amsterdam, το πολυβραβευμένο, ανεξάρτητο agency που ίδρυσε ο φημισμένος Creative Director Lode Schaeffer.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ CATERING
  • TAILOR MADE SPONSOR
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ